usluge

Kako bi Vam odabir iz ove ponude bio jednostavniji, ponuđeni su paketi s različitim opcijama. Uz svaki odabrani paket naručujete i one stavke navedene ispod.

Napomena: usluge obrta za kreativne usluge MARC odnose se samo na dizajniranje  - osmišljavanje, digitalno oblikovanje i eventualnu pripremu za tisak. Usluge tiskanja ne vršimo.

Logotip i vizualni identitet

Logotip je najupečatljiviji dio Vašeg vizualnog identiteta.

Od logotipa sve kreće i sve u njemu završava. Poznavanje materije i prepoznavanje Vaše vizije prvi je dizajnerski zadatak. S izvedbom logotipa počinje se tek nakon konzultacija s klijentom. Konačni je cilj da klijent dobije originalni, jedinstveni i prema vlastitim potrebama oblikovan i prilagođen vizualni identitet, u kojem ćete se jasno izdvajati od ostalih.

Logotip može biti načinjen od slova/znamenki (tipografski logotip), od stilizirane slike (piktogram) ili može biti kombinacija jednog i drugog.

Ova ponuda sadržava tri skice-prijedloga za logotip i do tri konzultacije s klijentom. Od odabrane skice izvodi se osnovni logotip i njegove tri alternativne varijante (crno-bijeli, linearni, u alternativnim bojama). Ukoliko zbog specifičnog vizualnog karaktera logotipa nije moguće izvesti gore navedene alternativne varijante, rade se one koje su njemu primjerene.

Ovisno o veličini i zahtjevnosti posla, cijena logotipa se kreće od 400€ do 2000€.

Detaljnije o paketima

reference

Knjiga standarda

Knjiga (grafičkih) standarda tvrtke predstavlja sve vizualne elemente koje jedna tvrtka koristi putem medija u svom javnom nastupu. Ona daje ispravne i jasne smjernice Vama i svima ostalima koji će koristiti Vaš logo, kako bi on najbolje došao do izražaja i predstavio Vas klijentima na optimalan način. Na taj se način čuva integritet onoga što logotip predstavlja i izbjegava mogućnost njegove nepoželjne i pogrešne primjene.

Najčešće se radi o digitalnom dokumentu u pdf formatu, koju sklapa sam dizajner vizualnog identiteta. U njemu se nalazi logotip (osnovna i sve alternativne varijante), sustav korištenih boja, tipografija, slogan, te prijedlozi primjene i korištenja logotipa u različite svrhe, a što ovisi o čemu se bavite (oblikovanje PPT prezentacije, naljepnica na vozilu, tisak na tekstil, dizajn rokovnika s logotipom Vaše tvrtke, vinska etiketa).

Cijena izrade knjige standarda se kreće od 50 do 100€, ovisno o opsegu i zahtjevnosti projekta.

Plakat, ovitak knjige ili albuma

Ova ponuda sadržava tri skice-prijedloga za plakat i do tri konzultacije s klijentom.

Za potrebe plakata moguće je koristiti Vaše fotografije, ali i one koje ja po dogovoru mogu izraditi. Cijena fotografiranja uključena je u konačnu cijenu plakata.

Posebna ponuda uključuje i izvedbu autorskog crteža/slike za potrebe dizajna. Cijena za takav rad se posebno dogovara.

Od odabrane skice izvodi se konačni plakat/ovitak knjige/albuma.

Cijena ove usluge kreće se od 300€ pa na više.

Ambalaža, vinska etiketa

Dizajnom ambalaže različitih proizvoda pakiranih u vrećice, kutije, boce; vinske etikete, etikete za različita pića, naljepnice, proizvod ujedno i opisujemo, štitimo ga i nudimo klijentu. Dobra dizajn ambalaže podrazumijeva visoku funkcionalnost i privlačnost, jer se mora nekako istaknuti među ostalim proizvodima iste vrste i kao takav postati konačni odabir kupca.

Ova ponuda uključuje dizajn jedne ambalaže/etikete. Ukoliko se radi o seriji proizvoda (primjerice nekoliko različitih vina) cijena se dogovara posebno (primjer: Vina Kalazić).

Cijena ovu usluge kreće se od 300€ pa na više.

Ostala ponuda dizajniranja

 • VIZITKA 30€
 • MEMORANDUM 50€
  Ova ponuda sadržava tri skice-prijedloga za memorandum i do tri konzultacije s klijentom.
 • LETAK (do A4 ili manje, specifični formati) 100€ + 20€ po dodatnoj stranici
 • KATALOG 100€ + 20€ po stranici
  U ovoj ponudi je oblikovanje teksta, obrada fotografije i dizajn cijeloga kataloga.
 • MENI/CJENIK/PROGRAM 100€ + 10€ po stranici
 • ČLANSKA ISKAZNICA 30€
 • NATPISNA PLOČA (trgovina, ured, vozilo) 300€
 • ČESTITKA 30€
 • POZIVNICA 50€
 • OBRADA FOTOGRAFIJE od 20€ do 100€
  Ponuda sadržava retuširanje, fotomanipulaciju i obradu fotografije, a cijena se određuje prema zahtjevnosti i opsegu rada.
 • DRUŠTVENE MREŽE 30€
  Izrada do tri skice-prijedloga za set za društvene mreže (fb, ig, tw, sc,…) – ikona i naslovnica. Izrađuju se prema postojećem vizualnom identitetu.
 • SAT RADA 50€
 • SAT RADA IZVAN RADNOG VREMENA 75€
  hitne intervencije, vikend, blagdan, godišnji odmor.