o autoru

Ja sam Marko Šošić, akademski slikar i dr. art. Pored svoje pedagoške karijere i aktivnog umjetničkog djelovanja kao slikar, dugi niz godina se bavim i grafičkim dizajnom.

Grafičkim dizajnom sam se počeo baviti prije dvadesetak godina, izradom logotipa za Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima, a zatim brojnim plakatima, brošurama, ovitcima i uređivanjem knjiga. Kao nastavnik grafičkog dizajna na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek sam kroz deset godina poučavao osnovama vizualnog oblikovanja brojne današnje priznate umjetnike i dizajnere.

2007. godine sam osmislio i oblikovao prvi vizualni identitet DORFa (Festivala dokumentarnih rock filmova) i kroz tih nekoliko godina u praksi prošao sve što dizajner treba znati i napraviti: od početne ideje do pripreme za tisak.

Izveo sam u cijelosti nekoliko vizualnih identiteta za stručne konferencije i simpozije iz područja pedagogije, jezika, povijesti, likovne umjetnosti. Član sam tima za vizualni identitet Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Autor sam i nekoliko posebnih vizualnih rješenja za privatne obrte i usluge, a možete ih pogledati ovdje.

Kako mi dizajn nije primarna profesija, ne postoji pritisak pristanka na uzimanje svakog posla i stresnih rokova koji istječu. Zato se mogu posebno posvetiti svakom zadatku kojeg s klijentom dogovorim, a projekt radim sa užitkom. Tako nastaje personalizirani, originalni i baš za Vas primijenjeni dizajn.